Eco-Melter S rae jääntorjutaan

Biohajoavia jäänsulatusrakeita ja –liuoksia voidaan käyttää golfnurmilla joko jääpoltteen torjumiseksi tai jään poistamiseksi. Niitä tulee levittää tasaisesti jotta isot pistekuormat vältetään. Monien kokemusten mukaan näyttää siltä, että nurmi kestää niiden kohtuullisen käytön. Sopiva rakeiden alkuannostus on vähintään 100 g/m². Yhdessä kuormalavallisessa on 48 kpl 25 kg:n säkkejä (1200 kg). Suursäkin koko on 1000 kg. Pienempinä eriä rakeita on saatavissa  25 kg:n säkkeinä. Liuosta saa joko 1000 litran (1340 kg:n) IBC- kontteina tai 20 litran muovikanistereissa. Jos tarvetta on suuremmassa määrin jollekin muulle astiakoolle, niitäkin voidaan toimittaa (esim. 500 kg, 200 kg).

Rakeet painuvat jäähän. Samalla ne rei’ittävät sen muutaman cm:n vahvuudelta. Jos jään vahvuus on suurempi kuin rakeiden tunkeutuma jäähän, jäätä voidaan poistaa kerroksittain. Rakeet vaikuttavat noin -15 ja liuokset alle -30 asteeseen saakka.

Pyrittäessä estämään jääpoltteen muodostuminen riittää, että rakeet levitetään jäälle ja varmistetaan, että ilma pääsee rei’istä nurmelle. Jos rei’ät näyttävät jäätyvän umpeen, niihin voidaan suihkuttaa Eco-Melter S jäänsulatusliuosta.

Jäätä poistettaessa rakeita levitetään kuten yllä on mainittu. Sen jälkeen reikien muodostumista odotetaan muutama tunti. Rakeet kannattaa levittää kuivalle jäälle ja irtolumi on harjattava ensin pois. Apuna voidaan jälleen käyttää myös liuosta. Senkin vaikutusta kannattaa odottaa muutama tunti levityksen jälkeen. Pehmennyttä jäätä voi ruveta poistamaan harjaamalla. Piikkilanaa voi käyttää varovasti jään irrottelussa. Rakeita/liuosta voi lisätä, kun pehmennyt pinta on kuorittu/harjattu pois. Lämpimällä säällä sulamisvesi kannattaa päivittäin pumpata pois.

Eco-Melter S rakeilla pehmennät nopeasti ja pitkävaikutteisesti jäätä pois esimerkiksi viheriöiden pinnalta!

Tekniset tiedot

Aine Natriumformiaatti

Kiinnostuitko tuotteesta?

Mikäli haluat kuulla lisää tästä tuotteesta täytä viereinen lomake niin olemme Sinuun yhteydessä. Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia – yhteystiedot alla.